Logo breed NGK Ichthuskerk 2024 - Rotterdam

NGK Rotterdam

Gemeente

Samenstelling

De gemeente omvat ca. 420 mensen in (vooral) de Rotterdamse wijken Prins Alexander en Hillegersberg/Schiebroek, met diversiteit in leeftijd, woonsituatie en opleiding.

De leden ontmoeten elkaar rond de kerkdiensten en andere regelmatige activiteiten, zoals preekbespreking, leerdienst en bijbelstudie. Geloofsopvoeding van jeugd (vanaf groep 1) en jongeren (tot en met middelbaar onderwijs) wordt ondersteund via bijbelklas en vormingswerk.

Ten behoeve van onderling contact, bemoediging en hulp zijn leden ingedeeld in overzichtelijke groepen.

Onze predikant

Mijn naam is Rinze IJbema. Sinds 2021 ben ik als voorganger verbonden aan deze mooie kerk in deze mooie stad. Ik ben blij met de mix van mensen, meningen en mogelijkheden die ik hier tegenkom.

Ik doe mijn best op preken-met-inhoud (sorry als ik weer eens te ingewikkeld doe;) Ook probeer ik met iedereen in de gemeente in contact te blijven. Dat doe ik het liefst door bij je langs te komen, liever dan met social media. Verder geloof ik van harte dat onze Heer Jezus en zijn Rijk ons leven zin en inhoud geven. Eigenlijk ben ik dat juist steeds meer gaan ervaren.

Over mijzelf: ik heb hiervoor in vier andere kerken gewerkt, waaronder één in Canada (mooi land!). Ik ben getrouwd geweest en nu gescheiden. Ik ben de trotse vader van vier dochters, die alle vier hun eigen weg aan het vinden zijn. In de royale vrije tijd die ik heb, mag ik graag zeilen in de zomer en wandel ik het hele jaar door.

Wie weet ontmoeten we elkaar een keer in het echt. Dat lijkt me altijd leuk.”

Scroll naar boven